Ode aan bio-dynamische wijnbouw

15/12/2013

Het Geyerhof ligt op de zuidelijke oevers van het Donaudal in een regio die bekend staat als Kremstal; veruit één van de meest prestigieuze regio's voo Oostenrijkse wijnen. Dit domein is al familie-bedrijf sinds begin 1600 en kent een lange geschiedenis in wijnbouw alsook het verhandelen van wijn. Vandaag vind je dan ook nog steeds een afbeelding van het schip die hiervoor gebruikt werd op de fles. de familie Josef en Ilse Maier hebben hier 20 hectare wijngaard,

De forse temperatuurwisselingen tussen dag en nacht die hier optreden bewerkstelligen de vorming van onderscheidende aroma’s en vormen zo de basis voor de hoge kwaliteit van de wijnen. Ilse Maier heeft een grondige kennis van Biowijnbouw gekoppeld aan een uitstekend ‘Fingerspitzengefühl’ en weet het maximale uit het terroir te krijgen. Want daar moet het in eerste instantie gebeuren, grond, locatie, en een goed oog voor de rijping van de druiven. In de moeilijkere jaren worden soms wel zes pluksessies ingezet om rijp van onrijp te kunnen scheiden en alleen de beste druiven te plukken.