Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Goggiano Barbera d'asti Superiore Piasi

2012

Fles

€16.40

Box (6)

€98.00

  • Land:Italië
  • Streek:Piëmonte
  • Jaar:2012
  • Kleur:rood
  • Druif: Barbera
Goggiano ligt op een boogscheut van Asti in Piemonte ( noordwesten van Italië). Michelangelo Goggiano heeft samen met zijn neef, Stefano Scassa, de handen in elkaar geslagen. Stefano houdt zich vooral bezig met de vinificatie en heeft zelfs het familiehotel verkocht om zich weer ten volle op zijn passie, wijn, te kunnen gooien. Hier vinden we loepzuivere wijnen die de topdruiven van Asti, zoals barbera en grignolino, alle eer aandoen. Deze wijn behoort tot de appellatie DOC Barbera d’Asti en is gemaakt uit een monocépage van geselecteerde Barbera d'Asti druiven die zijn geoogst wanneer ze perfect rijp zijn en tot wijn verwerkte het gebruik van de traditionele methode.
 
Rijping in eiken vaten verfijnt de elegante en doordringende parfum en verbetert de warme, krachtige smaak. Door de lange rijping in de kelder, de strenge selectie aan druiven en een uitstekende vintage, kan deze wijn bogen op de titel "Superiore". 
 
Beste geserveerd in grote wijnglazen bij kamertemperatuur (18°) met smakelijke gerechten, waaronder rood vlees, wild en rijpe kazen.
 
Mooie , zachte houtgelagerde barbera met veel toetsen van pruim, ceder en rijpe vijgen. Ronde, zachte afdronk. Een rijkelijke wijn.
 

Gerechtsadvies

wild, rood vlees, kaasschotel

Bijhorende delicatessen

i

Azijn van tomaat a l'Olivier 200 ml