Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Goggiano Moscato d'asti

2015

Fles

€10.25

Box (6)

€61.00

  • Land:Italië
  • Streek:Piëmonte
  • Jaar:2015
  • Kleur:wit
  • Druif: Muscato
Deze wijn heeft een strogele kleur, intens fruitige neus van druiven, abrikoos. Ook wat bloemig. In de mond een lichtzoete wijn met veel finesse.
Een fruitige afdronk. Best geserveerd in een fluitje aan 6 graden.
Sommige sommeliers decanteren de wijn om de bubbel te laten vervliegen en zo de rijke aroma's meer naar voor te brengen. Persoonlijk vind ik het een doodzonde om die fijne pareling die net wat fraicheur brengt, zo teniet te doen. Maar we staan uiteraard open voor uw mening.
 
Leuk bij desserts of op een zomerse middag bij amandelgebak, als aperitief op een zomers terras. 
 
Goggiano ligt op een boogscheut van Asti in Piemonte ( noordwesten van Italië). Michelangelo Goggiano heeft samen met zijn neef, Stefano Scassa, de handen in elkaar geslagen.
Stefano houdt zich vooral bezig met de vinificatie en heeft zelfs het familiehotel verkocht om zich weer ten volle op zijn passie, wijn, te kunnen gooien. Hier vinden we eerlijke wijnen die de topdruiven van Asti, zoals barbera en grignolino en de moscato bianco alle eer aandoen.
 
Deze wijn behoort tot de appellatie DOC Moscato d’Asti, deze is gemaakt uit een monocépage van geselecteerde Moscato druiven of muscat à petit grain die perfect rijp zijn geoogst en tot een mooie dessertwijn verwerkt.
 
 
Deze druiven worden met een pneumatische pers geperst. De gisting is volledig inert en op inoxen tank met tegendruk. Waarbij ze daarna de most serieus koelen om de fermentatie te stoppen en de steriliteit te bewaren. Als gevolg van deze abrupte "fermentatiestop" zijn niet alle natuurlijke suikers uitgegist of omgezet in alcohol. 
De DOC reglementering bepaald dat een moscato d'asti maar 5.5% alcohol mag bevatten. Integenstelling tot champagne ondergaat deze wijn géén tweede gisting op fles, wat resulteert in een zachtere bubbelstructuur van max 2 bar. Vandaar dat een gewone fles en kurk volstaat. Voor het bottelen filteren ze de wijn wat resulteert in een mooie goudgekleurde licht sprankelende wijn.
 
 

Gerechtsadvies

aperitief, dessertwijn

Bijhorende delicatessen

i

Amaretti Italiaans amandelgebak per stuk