Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Cantina Antonelli Sangrantino di Montefalco

2011

Fles

€30.25

Box (6)

€180.00

  • Land:Italië
  • Streek:Umbrië
  • Jaar:2011
  • Kleur:rood
  • Druif: Sangrantino
Staat een beetje in de schaduw van grote broer Toscane: Umbrië  Het is ook een devoot gebied met veel pelgrims die op bedevaart komen naar de geboorteplaats van Franciscus van Assisi. Hier vinden we de: orvieto (ook belangrijke stad voor de wijnbouw) Sangrantino di Montefalco, Torgiano van Lungarotti, …
De historie van het huis Antonelli  gaat terug tot 1881. Het landgoed is 170 hectaren groot en bevindt zich in de regio van Montefalco, midden in het hart van het DOCG gebied. Zij verbouwen 30 hect druiven & 10 hect olijven. 
 
100% Sagrantino met een granaatrode kleur. De druiven worden met de hand geplukt en geperst in horizontale pneumatische persen. Middels zwaartekracht (zonder pompen) wordt de wijn overgebracht naar de eikenvaten, 6 maanden rijpen in kleine eikenhouten vaten gevolgd door 1 jaar op middelgrote eikenhouten vaten (25 hl). De wijn wordt niet gefilterd. 
Tot slot rijpt de wijn nog eens 12 maanden op de fles. Het is een wijn met een stevig karakter: donker fruit, aardse tonen, kruiden, mooie bitters en goede zuren. Uiterst lekker bij gegrild vlees, wild en stevige volwassen harde kazen. 
Serveren bij 18°C en minstens een kwartier van tevoren openen zodat de wijn kan luchten en al zijn  aroma’s zich kunnen ontwikkelen. Na 5 tot 10 jaar is deze wijn op zijn top maar kan 12 jaar bewaard worden.  
 

Gerechtsadvies

gegrild vlees, wild, kaasschotel

Bijhorende delicatessen

i

Azijn van framboos Mestral

i

Azijn van cassis Présent Simple Bio 250 ml

i

Azijn van tomaat a l'Olivier 200 ml

i

Olijfolie Oleum vitae met Chocolade 200ml

i

Olijfolie Oleum vitae met granaatappel 200ml