Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Prosecco di Valdobbiadene Dea Rivalta

Fles

€14.95

Box (6)

€88.50

Box (11+1)

€164.45

  • Land:Italië
  • Streek:Valdobbiadene-Veneto
  • Jaar:0
  • Kleur:wit
  • Druif: Glera

Een prosecco schuimwijn wordt gemaakt volgens de charmat-methode waarbij de tweede fermentatie gebeurt onder druk in een grote tank in plaats van op fles zoals bij Champagne of schuimwijnen gemaakt volgens de méthode traditionelle. 

 
Dit zorgt er alvast voor dat de prosecco schuimwijnen hun frisheid en fruitigheid bewaren. Daarenboven, zoals wel meer gebruikelijk is in Italië, vormt de naam van de druif ook de aanzet tot de appellatie: zo is er namelijk Prosecco di Valdobbiadene en Prosecco di Conegliano. 
 
In eerstgenoemde appellatie zijn we gestuit op Dea-Rivalta, een familiale onderneming die zich specialiseert in deze bubbels. De naam Rivalta is trouwens een samentrekking van “riva”, dat in het dialect helling betekent, en “alta” dat hoog betekent. 
De wijngaarden hebben immers een schitterende expositie op de hoger gelegen hellingen. Deze dikwijls steile hellingen genieten van een optimale drainage. Daarenboven zorgt het samengaan van enerzijds de koele Alpijnse winden en anderzijds de warmere winden afkomstig van de Adriatische zee voor een ideaal klimaat waarin zowel aciditeit als aroma’s ten volle tot hun recht kunnen komen. 
 
De DOCG-status is een beloning voor een jarenlange toewijding aan kwaliteit van de wijnbouwers uit de Conegliano-Valdobbiadene regio, waar de steile heuvels en het klimaat de perfecte randvoorwaarden bieden voor het verbouwen van de Glera druif.
Naast de eis dat DOCG prosecco uit het Conegliano-Valdobbiadene gebied moet komen, zijn er ook strenge eisen ten aanzien van de maximale opbrengst die het land mag opleveren (minder opbrengst betekent rijkere, gezondere druiven) en het maximaal aantal liters most dat per kilo mag worden geperst (de eerste, zachte persing levert de meest verfijnde most op).

Gerechtsadvies

aperitief

Bijhorende delicatessen

i

Tapenade accent d'oc Courgettes à la picada 200 gram

i

Tapenade accent d'oc Aubergine-persil 190 gram

i

Tapenade accent d'oc Escalivrada 180 gram

i

Croquets de Provence au Pistou 75 gram

i

Croquets de Provence aux olives de Nyons 75 gram