Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Vecchia Torre Salice Salentino

2016

Fles

€9.95

Box (6)

€59.00

  • Land:Italië
  • Streek:Puglia
  • Jaar:2016
  • Kleur:rood
  • Druif: Negroamaro, Malvasia Nera
Vecchia Torre; deze moderne coöperatiev bevindt zich in Leverano nabij Brindisi in de hiel van Italië. Hun wijngaarden liggen allemaal in Salentino, wat de meest zuidelijk van de drie wijnstreken in Puglia. Negroamaro en primitivo zijn de rode druivenrassen die de eerste viaal spelen in deze streek. De wijn Salice Salentino bestaat voor min. 80% uit negroamaro aangevuld met mavasia negra. Deze laatste verzacht de krachtige personaliteit van de negroamaro. De wijnen van Vecchia Torre weten moderniteit met typiciteit te vermengen en laten zich zonder meer vlot drinken.
 
 
Rijk aan rijpe rode vruchten (kers, braam, maar ook nog de vers gekneusde druif). Heerlijk primair en opvallend zuiver boeket met een subtiele kruidigheid.
 
Smaak
Versmolten en aangenaam vloeiende aanzet met een opvallend zachte, satijnen textuur. De verkwikkende frisheid van de wijn is meteen waarneembaar. Zeer harmonieus, smaakkrachtig geheel met een prima balans en een aantrekkelijk mondvolume. Zeer zachte tannines. Smaakrijke finale met ruim voldoende afwisseling en lengte. Knappe vinificatie van een perfect rijpe oogst.
 
Culinair
Heel geschikte en breed inzetbare eetwijn: rijke pasta-gerechten
Gevogelte, kalfsvlees. Ook buiten de maaltijd met wat brokkelige kaas van de koe.

Gerechtsadvies

Passe-Partout, Doordrinker

Bijhorende delicatessen

i

Pasta Antonio Marella Linguine al nero di seppia 500 gram

i

Pasta Antonio Marella Piccolo 600 gram

i

Pasta Caponi tagliatelle 125 gram

i

Pasta Caponi Taglierini 125 gram