Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Vecchia Torre Primitivio

2014

Fles

€10.95

Box (6)

€64.00

  • Land:Italië
  • Streek:Puglia
  • Jaar:2014
  • Kleur:rood
  • Druif: Primiitivo

Vecchia Torre; deze moderne coöperatiev bevindt zich in Leverano nabij Brindisi in de hiel van Italië. Hun wijngaarden liggen allemaal in Salentino, wat de meest zuidelijk van de drie wijnstreken in Puglia. Negroamaro en primitivo zijn de rode druivenrassen die de eerste viaal spelen in deze streek.

De wijn Salice Salentino bestaat voor min. 80% uit negroamaro aangevuld met malvasia negra. Deze laatste verzacht de krachtige personaliteit van de negroamaro. De Chardonnay en de primitivo zijn beide IGT (indicazione geografica tipica) wijnnen die tot de overkoepelende appellatie Salento behoren. De wijnen van Vecchia Torre weten moderniteit met typiciteit te vermengen en laten zich zonder meer vlot drinken.
 
Deze wijn rijpt 3 jaar of meer, afhankelijk van de druivenoogst , intens robijnrood, een krachtige neus met een vleugje pruimen en kersen. Warme, fruitige wijn met een mooi bittertje. Heerlijk bij gegrild rood vlees, oude kazen. Drinken aan 18°C.  

Gerechtsadvies

gegrild vlees

Bijhorende delicatessen

i

Aceto Balsamico 10 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 6 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 8 jaar oud Don Giovanni 250ml