Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Domaine La Réméjeanne Chèvrefeuille

2015

Fles

€9.95

Box (12)

€119.00

  • Land:Frankrijk
  • Streek:Côtes du Rhône
  • Jaar:2015
  • Kleur:rosé
  • Druif: Grenache, Syrah, Cinsault

De wijngaarden bevinden zich in een straal van 2 km rond het domein. De "Côtes du Rhône" bevinden zich voornamelijk op de oostelijke hellingen  (de kant waar de zon opkomt), op een bodem waar de rots redelijk diep zit (ongeveer 2 m), terwijl de Côtes du Rhône Villages" hoofdzakelijk gelegen zijn op de zuidoostelijke hellingen (daar is het veel warmer), waar de moederrots bijna aan de oppervlakte komt . De bodems zijn ontstaan uit rotsen van kalkzandsteen.  De heuvel, die varieert van een hoogte van 180 tot 280 meter, bestaat uit wijngaarden in terrasbouw. De wijngaard is erg blootgesteld aan de mistral (een koude noordenwind) waardoor de bodems en de druiven weer vlug opdrogen na een regenbui. Dat is heel belangrijk om op een natuurlijke wijze ziekten en schimmels te voorkomen.   Belangrijke factoren zijn : ligging op het oosten, kalkzandsteen, wingerds op de heuvelhellingen, mistral en de hoogte.  Deze factoren dragen bij tot een mooie kleurintensiteit van het fruit en een lange afdronk . Wijnen met een pittige en frisse structuur in de mond, een lange nasmaak en een groot potentieel om langer te rijpen op fles.  In 2007 zijn ze omgeschakeld naar biologische teelt. 

Druivenblend:  Syrah (40%)  Cinsault (30%) Grenache (30%)De Grenache en de Cinsault zijn via methode pressurage gevinifieerd, voor de syrah werd methode saignéé gebruikt.
 
Mooie volle roze kleur, ook een kruidige neus met rijpe kersen en aardbeien en een fijne aciditeit. 
De smaak is verfrissend met een zachte zuurtegraad, rijp rood fruit en een hint van peche en een middellange afdronk. 

Gerechtsadvies

aperitief, Lichte visgerechten, salade met kip en oosterse specerijen, Meloen met parmaham

Bijhorende delicatessen

i

Olijfolie Oleum vitae met granaatappel 200ml

i

Tapenade accent d'oc Le joli coeur 80 gram

i

Tapenade accent d'oc Le pistou betterave citron vert 80 gram