Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Domaine Jean Rijckaert Viré Clessé Les Vercherres

2014

Fles

€19.75

Box (11+1)

€217.25

  • Land:Frankrijk
  • Streek:Bourgogne
  • Jaar:2014
  • Kleur:wit
  • Druif: Chardonnay
Jean Rijckaert heeft een rijk gevuld parkoers achter de rug.  In een ver verleden als keukenhulpje nog met Geert Vanhecke in Villa Lorraine gewerkt; om later samen met Jean-Marie Guffens het Domaine Verget op te starten en sinds 1998 op eigen houtje verder te gaan.
 
Jean specialiseert zich in specifieke cuvées. Hij verzorgt er niet minder dan 35! Allen zijn ze op basis van Chardonnay (en een aantal Savagnins uit de Jura) en toch smaken zij verschillend. 
Dit komt omdat hij vinifieert met aandacht voor de bodem en voor de druif, bijvoorbeeld door autochtone gisten te gebruiken.
En toch herken je telkens opnieuw de handtekening van de meester: rechtlijnige, messcherpe wijnen, een uitgesproken mineraliteit, licht oxidatieve toetsen en een zeer grote diepgang. Ook voor de critici blijft Jean Rijckaert één van de beste waarden uit de Bourgogne.  
 
Kleur : helder, vol, citroen- tot strogeel 
Geur: gematigd tot vol, na walsen vol, met veel finesse, appel en peer, wit pitfruit en erg veel mineralen, elegant en fijn 
Smaak: perfect in evenwicht, rijp fruit (wit, pit en exotisch) als een explosie, veel mineralen, finesse en elegantie, zeer aangenaam in de mond.  
Afdronk : erg lang, mineralen en lekker fris elegant fruit 
Dit is een klassewijn, fijn en elegant, perfect op dronk.
Bij  het ouderen van de wijn vertoont deze wijn meer nootjes zoals amandelen en okkernoot door de licht oxidatieve toetsen. 

Gerechtsadvies

Verfijnde visgerechten, schaal-en schelpdieren, Gevogelte

Bijhorende delicatessen

i

Mestral Truffel olie 250 ml

i

Olijfolie Mestral cépes 250 ml

i

Olijfolie Mestral Hoorn des overvloeds 250 ml