Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Antinori Chianti Classico Peppoli

2014

Fles

€16.75

Box (6)

€99.00

  • Land:Italië
  • Streek:Toscane
  • Jaar:2014
  • Kleur:rood
  • Druif: Sangiovese, Merlot, Syrah
Deze wijn kenmerkt zich door de mooie fruitaroma's van rood fruit, met hints van vanille en koffie. De smaak is vol, zacht en met mooie tannines. Om van de frisheid van het fruit te genieten is het aan te bevelen deze wijn geen groot aantal jaren te bewaren.
 
De eerste oogst van de Peppoli Chianti Classico was in 1988. Deze wijn is gemaakt van 90% Sangiovese druiven en 10% Merlot en Syrah. Gedurende de oogst worden de druiven voor deze wijn zorgvuldig geselecteerd, waarna het persen en de eerste gisting van de verschillen druivensoorten gescheiden geschiedt.
De eerste gisting duurt ca. 10 dagen en geschiedt in stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur van 28Cº. 
Na het maken van de blend vindt de verdere rijping van de wijn plaats in Sloveens eiken vaten van 55hl. Overigens krijgt 10% van de wijn rijping in Amerikaans eiken vaten.
Deze houtrijping geschiedt gedurende een periode van 9 maanden. Hierna worden de wijnen opnieuw geblend en gebotteld waarna er nog gedurende enkele maanden een verdere rijping op de fles plaats vindt in de kelders van het domein.

Gerechtsadvies

rood vlees, gegrild vlees, Steak

Bijhorende delicatessen

i

Azijn van tomaat a l'Olivier 200 ml

i

Azijn van paprika en pigment a l'Olivier 200 ml

i

Balsamico azijn Aragem Grenache 250 ml