Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Domaine Henri Bourgeois Sancerre Grande Réserve 37.50 cl

2020

Fles

€9.95

Box (60)

€112.00

  • Land:Frankrijk
  • Streek:Loire
  • Jaar:2020
  • Kleur:wit
  • Druif: Sauvignon Blanc
Dit is een absolute top sancerre waar eigenlijk alle proevers mee weg liepen. “Erg verfijnd met een heel licht prikkeltje”. In de Loire plant men bijna alleen de sauvignon blanc aan en dit is een schoolvoorbeeld van deze druif. Kenmerkend kruisbes met een beetje groene paprika in een droog, mineraal kader en barstensvol sap. Heerlijk!
 
Al sinds 10 generaties verbouwt de familie Bourgeois wijnen in het dorpje Chavignol, in het hart van de Sancerre. Chavignol staat bekend om zijn steile hellingen met goede expositie. Maar het dorpje is ook beroemd om de geitenkaas “Crottin de Chavignol”.
 
Waren er in 1950 nog slechts 2 hectaren beplant met wijnstokken, nu is het uitgegroeid tot zo’n 65 hectaren. Zorgvuldig uitgekozen op de beste plekken in Sancerre en Pouilly Fumé. Henri Bourgeois maakt een groot scala aan wijnen, om zo de authenticiteit van de verschillende “terroirs” (alle omstandigheden die een druif vormen) zo veel mogelijk tot zijn recht te laten komen.
 
Dit is een flesje van een 37.50cl.

Gerechtsadvies

schaal-en schelpdieren, Verfijnde visgerechten

Bijhorende delicatessen

i

Risotto il Boschetto Asparagi 250 gram