Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Sherry Hildalgo La Gitane Manzanilla Extra Dry

Fles

€11.95

Box (6)

€71.70

  • Land:Spanje
  • Streek:Jerez Supérior
  • Jaar:0
  • Kleur:wit
  • Druif: Palomino Fino

Vinicola Hidalgo werd al in 1792 opgericht door Don José Pantaléon Hidalgo. En nog steeds is de Bodega in handen van deze familie. Hiermee is Hidalgo een van de weinige zelfstandige Bodegas. Van het begin af aan heeft de nadruk steeds op kwaliteit gelegen. Alleen de druiven van eigen wijngaarden worden gebruikt. Deze bevinden zich in Balbaina en in Miraflores, de twee beste delen van het district “Jerez Superior”. 

De ondergrond bestaat hier uit de beroemde “albariza”. Dit is een spierwitte, zeer kalkhoudende bodem, waar de beste sherry’s vandaan komen. 
 
 
Deze Manzanilla wordt gecommercialiseerd onder de naam 'LA GITANA' en draagt een label met een foto van een 'gitana' (zigeunermeisje), oorspronkelijk geschilderd door  Joaquín Turina, vader van de beroemde componist met dezelfde naam.
Vandaag is 'La Gitana' de meest populaire Manzanilla op de Spaanse markt, en de best verkochte wijn in Sevilla. Het is het vlaggeschip van Hidalgo. 
Manzanilla is een droge wijn, de lichtste en meest delicate soort Sherry. Manzanilla kan enkel worden geproduceerd in het kuststadje van Sanlúcar de Barrameda, nabij de monding van de Guadalquivir - rivier.
 
Dit is een droge oxidatieve versterkte witte wijn. Deze wijnen zijn droog en vol, sterk aan alcohol en aromas van amandel en groene noten. Deze wijnen zijn altijd voorzien van een zekere zuurtegraad.

Gerechtsadvies

aperitief, Digestief

Bijhorende delicatessen

i

Appelazijn Mestral 250 ml

i

Balsamico azijn Aragem Muscat 250 ml