Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Ca' La Bionda Valpolicella Superiore Ripasso Malavoglia

2013

Fles

€17.95

Box (6)

€107.00

Box (11+1)

€197.45

  • Land:Italië
  • Streek:Veneto
  • Jaar:2013
  • Kleur:rood
  • Druif: Corvina, Corvinone, Rondinella

De familie Castellani, momenteel al de vierde generatie, gaat verder op dezelfde leest en met dezelfde inzet en passie als de betovergrootvader Pietro. Alle fasen van de wijnbereiding, de teelt van de hoogste kwaliteit druiven, de oogst, vinificatie, veroudering en marketing worden rechtstreeks door de familie uitgevoerd. 

Bijzondere aandacht en zorg worden besteed aan het delicate proces van het drogen van de druif of "appassimento" die essentieel is voor het maken van Recioto en Amarone.
Door het benutten van de natuurlijke topografie van de wijngaard en z'n kelders is de wijnkelder zo ontworpen dat pompen voor het verplaatsen van de most overbodig zijn. Omdat de verschillende fasen van het  vinificatieproces uitgevoerd worden op verschillende niveaus van de wijnboerderij gebruik maken van de zwaartekracht voor het verschuiven van de most of wijn. Op deze manier wordt de wijn niet onderworpen aan de aggressieve gevolgen die typisch zijn voor een pomp en het zorgt voor een beter behoud van alle inherente kwaliteiten van de wijn.
De kwaliteit en de authenticiteit van de wijnen zijn het resultaat van een compromisloze passie die wordt gedeeld door alle leden van de familie Castellani. Dit al generatie op generatie.
 Druivenrassen: 70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella en inheemse rassen waaronder Molinara.
Deze Valpolicella is gemaakt van biologisch geteelde druiven uit eigen wijngaard. De wijnen zijn dan ook biologisch gecertificeerd
De fermentatie duurt 15 dagen en wordt uitgevoerd in 5000 liter eiken vaten in contact met de schillen van de Amarone uit de Ravazzol wijngaard en met de schillen van de Recioto uit de Tordare wijngaard.
Na de gisting wordt de wijn voor een periode van 12 maanden in 3000 liter eiken vaten verouderd. De wijn is niet gefilterd en het klaren van de wijn gebeurd met natuurlijke producten. 
 
Deze Valpolicella Superiore Ripasso is een getrouwe weergave van de traditionele stijl van deze grote wijn: De wijn is vol, complex, zacht, maar volledig droog in de ware "Ca 'la Bionda stijl". 
Gerepasseerd, letterlijk dan, want deze wijn fermenteert samen met de pelletjes van de recioto op houten barrique en rust dan voor 12 maanden op 3000 liter foudres. Ook hier blinkt de wijn uit in finesse en zuiverheid. Intens rood fruit, terug wat vijg en dadels, zoete kruiden, goed verweven houtstructuur en wat noterig einde. Lange afdronk.
De smaak geeft alle kwaliteiten van een grote rode wijn: zowel in frisheid, elegantie,volheid en structuur. 
 

Gerechtsadvies

stoofpotjes van wild, kaasschotel, wildgerechten

Bijhorende delicatessen

i

Aceto Balsamico 10 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 6 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 8 jaar oud Don Giovanni 250ml