Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Hendrick's gin 41.4°

Fles

€40.95

Box (6)

€245.00

  • Land:
  • Streek:-
  • Jaar:0
  • Kleur:Helder
  • Druif: Botanicals, graandistillaat
De Monty Python van de gins: zo positioneert Hendrick’s Gin zichzelf, met een knipoog naar Britse humor en fun.
Hij is ook een buitenbeentje, want gemaakt in het niet echt ginminnende Schotland en met in het palet van elf botanische ingrediënten twee volstrekt ongebruikelijke smaakmakers: Belgische en Nederlandse komkommer en Bulgaarse roos.
 
Het is ook de enige gin die voortkomt uit twee verschillende distilleervaten: een (zeldzame) Carter-Head en een koperen Bennet Still. Dat levert twee verschillende sterkedranken op: een heel lichte, zachte citrusspirit, en een karaktervol distillaat met diepe smaak. De combinatie geeft een verfrissende, crispy gin met een bloemenaroma. Doordat hij ambachtelijk gemaakt wordt in kleine hoeveelheden (slechts 450 liter per keer) kan het distillatieproces nauwkeurig afgesteld worden.”
 
Hendrick’s gin kaapte sinds zijn lancering in 2000 diverse prijzen weg maar was in ons land nog vrij jong en onbekend. Het is geen gin voor iedereen, maar liefhebbers onder wie Sergio Herman en Julien Burlat zijn weg van de aparte frisse smaak.
 
Door zijn bijzondere smaak is hij iets moeilijker te combineren in cocktails, maar hij doet het bijvoorbeeld schitterend in gin tonic en gin martini, en accordeert met een schijfje komkommer en limoen beter dan met gewone citroen.
 
Deze gin wordt in het familiebedrijf William Grant & Sons gedistilleerd. Dat vooral befaamd is voor zijn whisky’s, als Glenfiddich en The Balvenie.
 
Perfect te combineren met fever tree indian tonic, fever tree tonic light en Thomas Indian tonic.
 
Mooie combinatie met komkommer en roosblaadjes.

Gerechtsadvies

aperitief