Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Fattoria Magliano Sinarra Maremma Doc

2013

Fles

€13.95

Box (6)

€83.10

  • Land:Italië
  • Streek:Toscane
  • Jaar:2013
  • Kleur:rood
  • Druif:
Fattoria Magliano ligt aan de Toscaanse kust, ten zuidwesten van Montalcino tussen  Grosseto en Scansano. 
Een van die investeerders daarvan was Agostino Lenci, een rijke schoenenontwerper met een passie voor Toscane en z’n elegante wijnen. Hij kocht Fattoria di Magliano in 1996. Zo’n 97 hectare in hartje Maremma.  In 2003 maakte hij z’n eerste wijnen. 
Al zijn wijngaarden liggen op heuvels  dit op ongeveer een 300 meter boven de zeespiegel. Met een bodemstructuur van overwegend zand en klei en een beslissende rijke ondergrond. Deze bodem, zorgt voor een goeie afwatering en diepe penetratie van de wortelstokken. 
De ligging bij de zee zorgt voor afkoeling en meer lichtreflectie. De hoeveelheid zon en de weinige regen, de koele zeebries; etc. . Dit alles bepaalt mee zijn wijnstijl. Daarbij zetten ze sinds 2011 de biologische wijnbouw op een sokkel.  Wat in 2014 beloont werd met het bio- certificaat.
De wijnen zijn modern en krachtig van stijl. Wij verdelen momenteel 3  wijnen van dit domein. 
 
 
SINARRA MAREMMA TOSCANE DOC 2012 : Letterlijk, ‘vertel een verhaal’ is 100% sangiovese, een heldere licht robijnrode wijn met een lichte paarse rand, een intens fruitige neus van viool met rode kersen en frambozen. 
 
In de mond intens rood fruit en zwarte bes met een lichte kruidige afdronk. Een elegante wijn, medium-bodied, maar met fijne zuren en mooi geïntegreerde tannines. Mooi gebalanceerde wijn die 6 maande rijpte in betonnen vaten en dan nog eens een 6 maanden in de kelder op fles. 
 

Gerechtsadvies

Pasta met tomaat, Carpaccio

Bijhorende delicatessen

i

La favorite Figh; Pesto al Pomodoro 130 gram

i

La favorite Figh; Pesto alla Genovese 130 gram

i

La favorite Figh; Salsa di Rucola 180 gram