Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Fattoria Magliano Heba Morellino di Scansano DOCG

2013

Fles

€12.95

Box (6)

€77.10

Box (11+1)

€142.45

  • Land:Italië
  • Streek:Toscane
  • Jaar:2013
  • Kleur:rood
  • Druif: Sangiovese, Shiraz
Fattoria Magliano ligt aan de Toscaanse kust, ten zuidwesten van Montalcino tussen  Grosseto en Scansano. 
Een van die investeerders daarvan was Agostino Lenci, een rijke schoenenontwerper met een passie voor Toscane en z’n elegante wijnen. Hij kocht Fattoria di Magliano in 1996. Zo’n 97 hectare in hartje Maremma.  In 2003 maakte hij z’n eerste wijnen. 
Al zijn wijngaarden liggen op heuvels  dit op ongeveer een 300 meter boven de zeespiegel. Met een bodemstructuur van overwegend zand en klei en een beslissende rijke ondergrond. Deze bodem, zorgt voor een goeie afwatering en diepe penetratie van de wortelstokken. 
De ligging bij de zee zorgt voor afkoeling en meer lichtreflectie. De hoeveelheid zon en de weinige regen, de koele zeebries; etc. . Dit alles bepaalt mee zijn wijnstijl. Daarbij zetten ze sinds 2011 de biologische wijnbouw op een sokkel.  Wat in 2014 beloont werd met het bio- certificaat.
De wijnen zijn modern en krachtig van stijl. Wij verdelen momenteel 3  wijnen van dit domein. 
 
HEBA MORELLINO DI SCANSANO DOC 2012:  95% sangiovese 5% shiraz. Deze wijn verwijst naar de oude naam van het dorp Maglianio die tijdens de Etrusken Heba heette.  Een intens licht robijnrode wijn met een intense neus van rode bessen, een wijn vol van rood fruit, rode bessen en zoete kruiden. Krachtige ronde tannines en fruitige hoge zuren ondersteunen deze wijn. Een lange afdronk die eindigt met een hint van zoethout. Medium body. Deze wijn rijpt voor 6 maanden in betonnen cuves en dan nog eens een 6 maand op de fles. Absoluut Toscaanse elegantie en finesse. Wijn die gemakkelijk wat fris geserveerd kan worden, ik denk hierbij aan een 15-16°

Gerechtsadvies

carpaccio, Pasta met tomaat, varkensvlees

Bijhorende delicatessen

i

Geschenkbon 40€ in doosje+ excl. verzendingskosten België

i

Geschenkbon 50€ in doosje+ excl.verzendingskosten België

i

Geschenkbon 75€ in doosje + excl. verzendingskosten België