Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Francis Ford Coppola Diamonds Collection Zinfandel

2016

Fles

€17.95

Box (6)

€107.70

  • Land:California
  • Streek:-
  • Jaar:2016
  • Kleur:rood
  • Druif: zinfandel, petit syrah, syrah

Deze wijn heeft een diepe paarsrode kleur. Aroma's van aardbeien, bloemen, zwarte bessen, anijs en kruidnagel wisselen elkaar af. De smaak is rijk aan zwarte bessen, pruimen en kersen met een hint van peper ondersteund door een houttoets dankzij zijn verblijf van twaalf maanden op Franse eiken vaten. Jong perfect drinkbaar bij schotels van lams- en varkensvlees of bij rijke pasteien. Hij kan indien gewenst bewaard worden tot zijn vijfde of zesde levensjaar. Schenk deze krachtige wijn niet te warm, best op 15 à 16 graden.

Meer info hieronder.

De koele lucht van de Pacific stroomt in de middag de dalen binnen die dwars op de oceaan staan, en diep het land in lopen. Monterey, het schilderachtige kustplaatsje ten zuiden van San Francisco, heeft zo’n mooi koel dal. Het fruit uit dit dal heeft een heerlijk rijp karakter, naast een mooie frisheid. 

De Zinfandel is de zeer krachtige druif en wijn van Californië, de eigen wijntrots, die we verder vrijwel nergens tegenkomen –alleen in het zuiden van Italië, waar hij als ‘Primitivo’ door het leven gaat. De Zinfandel krijgt veel concentratie van oude stokken in Amador County in het zuiden en wat koelere wijngaarden in Paso Robles en Sonoma. De geringe regenval in Paso Robles is ideal voor de diepgang van deze wijn. 

Er is een beetje Petit Syrah (23%) aan toegevoegd, om hem wat extra zoet fruit te geven, wat rondeur en sap –een perfecte combinatie. Na de gisting ondergaat de wijn een rijping van veertien maanden op barriques. Vaak wordt hiervoor Amerikaans eiken gebruikt, maar voor deze Zinfandel is bewust gekozen voor uitsluitend Frans hout, om hem een subtiele vanilletoon te geven, die prima samengaat met de mooie fruitaroma’s.

Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now en the Godfather, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurende verschillende generaties.  Bij zijn zoektocht stuitte Francis Coppola op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de Cabernet-Sauvignon perfect gedijt.  Het bedrijf werd jaren later  na uitbereidingen  opgesplitst en omgedoopt. 

Het wijnbedrijf in Napa, dat wijnen produceert van de eigen wijngaarden gaat nu door het leven als Rubicon Estate, de andere wijnen kregen een eigen onderkomen in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery. Daar worden de wijnen sinds de jaargang 2006 gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco met dezelfde hoge kwaliteitseisen.

 De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië. 

Het is een  wijn geworden die een perfecte afspiegeling is van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden.

Gerechtsadvies

stoofpotjes, wildgerechten

Bijhorende delicatessen

i

Aceto Balsamico 10 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Wijnkoopgids