Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Francis Ford Coppola Diamonds Collection Pinot Noir

2018

Fles

€20.95

Box (6)

€124.50

Box (11+1)

€230.45

  • Land:California
  • Streek:-
  • Jaar:2018
  • Kleur:rood
  • Druif: Pinot noir
Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now en the Godfather, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. 
Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurende verschillende generaties. 
 
Bij zijn zoektocht stuitte Francis Coppola op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de Cabernet-Sauvignon perfect gedijt. Het bedrijf werd jaren later  na uitbereidingen  opgesplitst en omgedoopt. Het wijnbedrijf in Napa, dat wijnen produceert van de eigen wijngaarden gaat nu door het leven als Rubicon Estate, de andere wijnen kregen een eigen onderkomen in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery. 
Daar worden de wijnen sinds de jaargang 2006 gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco met dezelfde hoge kwaliteitseisen. Corey Beck is de wijnkeldermeester, de druiven zijn afkomstig van de meest geschikte terroirs volgens cépage. 'Wine, food & adventure" bij uitstek!
 
De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele
kuststrook van Californië. Het is een  wijn geworden die een perfecte afspiegeling is van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden.
 
Deze pinot noir past bij fijne en pure gerechten, gegrilde visgerechten of geroosterde kip of eend. Of gewoon gezellig in de zetel, loopt hij bij ons alvast heel gewillig naar binnen. 
Het is een matig intens granaat rode gekleurde wijn. In de mond vinden we voornamelijk jam van aardbeien,framboos als ook zwarte kers en wat bloemige toetsen. Dit komt ook terug in de neus. Een zachte, lange afdronk met een hintje zoethout.  
 
Een lekkere sappige wijn die blijft plezieren. 
 
Winnaar: Golden medal concour 
 

Gerechtsadvies

Gevogelte, Gegrilde vis, gegrilde kip, eend

Bijhorende delicatessen

i

Olijfolie Mestral cépes 250 ml

i

Olijfolie Mestral Hoorn des overvloeds 250 ml