Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Garage wine & co Cabernet Franc lot 70

2015

Fles

€23.50

Box (6)

€140.00

Box (11+1)

€258.50

  • Land:Chili
  • Streek:Central Valley
  • Jaar:2015
  • Kleur:rood
  • Druif: Cabernet franc
Dit domein van Derek Mossman en z'n vrouw Pilar Miranda maakt deel uit van de Movement of Independent Vintners or MOVI. Een vereniging voor kleine familiale wijnboeren uit Chili die zich groeperen om kosten te kunnen drukken,deze is pas in 2009 opgericht.
Het domein is ook letterlijk begonnen met wijnmaken in hun garage, wat bij deze onmiddellijk ook de naam van het domein verklaard. Een wijndomein die begonnen is als onze zaak, wijnenzo, als een hobby. Een uit de hand gelopen passie. Het klinkt sprookjesachtig, de ultieme droom. Maar vaak wordt het nameloze werk en geduld vergeten dat schuilt achter dit lekkere sap. Leuk is ook dat het naar Parkers Bordeaux's hebbedingen verwijst. En naar densiteit, smaakexplosie en kracht kunnen we alleen maar volmondig ja knikken. Ja, dit is een Parkers wine. 
Dit domein ligt in the Central Valley meer bepaald in Maule, het uiterste zuiden van central Valley, tegen Itata aan. Maule is iets koeler, wat voor meer aciditeit in de wijn zorgt, heel belangrijk voor het sappige aspect van de wijn. Aan drinkbare confituur doen wij niet. 
En het is ook net of we een beetje teruggaan in de tijd, waar er nog geploegd wordt met paard en kar, traditionele wijnbouw, lange houtlagering, 70 jaar oude wijnstokken en eigenzinnige wijnboer die bottelt in gerecycleerde wijnflessen en weigert te etiketteren, wat buiten de waard van Eu's regelneverij is; uiteraard! 
Er worden een maximum van 5000 flessen per vintage en varietal gemaakt. Kleinschaligheid ten top. 3 varieteteiten: carignan, cabernet franc en cabernet sauvignon. 
 

100% Cabernet Franc 2012  : een intense robijnrode kleur , intense  neus  van braambessen, zwart gestoofd fruit, wat aardse toetsen en zoethout. In de mond vinden we soepele tannines, intens zwart fruit en bosbessen. Lange en zachte afdronk . Full Bodied.

 

 
 

Gerechtsadvies

gegrild vlees, bbq, stoofpotjes, stoofpotjes van wild

Bijhorende delicatessen

i

Aceto Balsamico 8 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 10 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Wijnkoopgids