Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Venea Burbero Montepulciano d' Abruzzo DOC

2016

Fles

€7.85

Box (6)

€47.00

  • Land:Italië
  • Streek:Abruzzo
  • Jaar:2016
  • Kleur:rood
  • Druif: Montepulciano
De familie Paolucci verbouwden al genertaies lang druiven op de licht glooiende heuvelsde "Terre di Chieti" in het zuiden van de Abruzzo. Maar voor hen beperkte zich dit enkel tot het verbouwne van de druiven die zij dan doorverkochten aan een lokale coöperatieve. 
Sinds Nicolino, de 3e generatie, aan het hoofd van  Venea staat, besloot hij van zijn eigen druiven zelf wijn te maken. Na zwaar investeren in een moderne wijnkelder is Venea geboren. 
 
In 2010 produceerde hij zijn eerste wijnen. Maar dankzij de jaren ervaring met het verbouwen van de druiven is de basis van de wijn, de druiven, steeds van een uitzonderlijke hoge kwaliteit.
 
Opvallend is dat hij zijn druiven wat langzaam laat indrogen in speciale droogkasten. Deze techniek "appassiamento geheten", is meer gekend voor amarone en ripasso en recioto wijnen uit Veneto,
 
waar men vroeger de pasgeplukte, rijpe druiven langzaam liet indrogen op strooien matten, gebruikt men tegenwoordig speciale droogkasten waar de hygiëne beter gewaarborgd is. 
 
Door dit indrogingsproces van de Montepulciano druiven die zo ongeveer een 25% van hun vocht verliezen, ontstaat er een heel geconcentreerde wijn zonder de stroeve tannines die normaal zijn bij andere, extractrijke wijnen.
 
Dzeze wijn proeft en ruikt naar zoete specerijen, cacao en koffie. Hij is rijkelijk in de mond. Met rijp, gestoofd fruit van kersen en bramen. Lichtjes gebrand met veel kruiden. 
 
Heerlijk bij klein wild, rood vlees, lamsvlees, stoofgerechten en hardere kazen.

Gerechtsadvies

stoofpotjes van wild, stoofpotjes, rood vlees, gegrild vlees, lamsvlees

Bijhorende delicatessen

i

Balsamico azijn Aragem Grenache 250 ml

i

Balsamico azijn Aragem Muscat 250 ml