Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Bon Baron Parfondeville

2014

Fles

€20.55

Box (6)

€123.00

  • Land:België
  • Streek:Lustin
  • Jaar:2014
  • Kleur:Rood
  • Druif: Acolon-Cabernet Dorsa

Klein wijndomein van 2 hectaren aangeplant in 2003 met een eerste oogst in 2005  Er zijn 3 verschillende wijngaarden gelegen in Lustin, tussen Namen en Dinant langs de Maas. Een vierde wijngaard van 15 ha werd aangeplant in 2011 nabij Dinant. De druivenrassen die aangeplant werden zijn aangepast aan de bodemstructuur en daarvan worden 8 mono-cépage wijnen gemaakt. De gemiddelde opbrengst per hectare is 30 hl en de wijnmaker  eigenaar Jeanette Vandersteen besteedt enorm veel werk in de wijngaard om een topkwaliteit te bekomen. De wijnbouw gebeurt zo goed als biologisch zonder gebruik van herbicide, pesticide en in de kelder geen enzymen en stabilisatoren enkel de modernste vinificatiemiddelen  De wijnen zijn nog jong en kunnen een flesrijping goed gebruiken. Om te zien waar de wijnen internationaal staan, werden de vorige jaren wijnen ingestuurd voor  wedstrijden.

 

 

Bodem                        D

Soort Wijn      1e assemblage door Château Bon Baron van de druiven Acolon en Cabernet

Opbrengst       Maximaal 50 hl/ha –

Oogsttijdstip   midden – eind october

 Alcohol           12 - 13% Vol

 Restsuiker       Geen

Beschrijving    Parfondeville vormt een perfect huwelijk tussen de kruidige Cabernet en fruitige Acolon. Zij draagt de karakters en kwaliteit van beide wijnen in zich.

Serveren          18° C

Bewaren         kan minstens 5 tot 7 jaar of langer

Bijzonderheid Tijdens het radio Interland van Radio 1,Belgie op 18-10-2010 is de Parfondeville van Château Bon Baron verkozen als beste rode wijn. 

Gerechtsadvies

stoofpotjes van wild

Bijhorende delicatessen

i

Azijn van cassis Présent Simple Bio 250 ml

i

Azijn van paprika en pigment a l'Olivier 200 ml

i

Azijn van framboos Mestral

i

Olijfolie Oleum vitae met granaatappel 200ml

i

Olijfolie Oleum vitae met Chocolade 200ml