Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Ca' La Bionda Valpolicella Classico Superiore Campo Casal Vegri

2014

Fles

€17.95

Box (6)

€107.00

Box (11+1)

€197.45

  • Land:Italië
  • Streek:Veneto
  • Jaar:2014
  • Kleur:rood
  • Druif: corvina, corvinone, rondinella
70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella
 
De Casal Vegri Valpolicella Superiore: complex, intens maar toch elegant.  Veel rijp rood fruit, zwarte peper en wat gerookt toetsen en krachtige tannines en mondvullende structuur zonder droogtrekkend te zijn. Hoge aciditeit die het intense rode fruit en z’n kruidigheid van leven en balans voorziet. Sappig, krachtig en lang in afdronk. Kan zeker nog een 5-tal jaar liggen. 
 
Gelegen in  Marano in  het hartje van de Valpolicella Classico zone, is Ca’ La Bionda een familiebedrijf opgericht sinds 1902 door Pietro Castellani . Alessandro Castellani de huidige wijnmaker is al de vierde generatie. Hij runt dit bedrijf samen met zijn broer.
Al bij al bezitten ze nu een grote 30 hectares aan wijngaarden die sinds 2016 officieel biologisch gecertifieerd zijn. En zetten ze nu definitief de stap naar de bio dynamische wijnbouw. De wijngaarden liggen ongeveer een 150 à 300 meter boven de zeespiegel en zijn zuid oost georiënteerd. De perfecte locatie hoog met zoveel mogelijk zonneschijn. Hun wijnen zijn geen block busters, geen over extractie en absoluut niks anders in blend dan autochtone Italiaanse druiven. Dus voornamelijk corvina, corvinone, rondinella en molinara. Waarbij Allessandro de corvina druif, de pinot noir van Italië noemt. Die excelleert bij traditie en finesse en niet door alcohol, suiker en rauwe densiteit. 
 
Een toppertje die hoge ogen scoort in de Gambero rosso. 
 

Gerechtsadvies

Stevige Vleesgerechten, meditatie, Risotto, wildgerechten, Paddestoelen

Bijhorende delicatessen

i

Aceto Balsamico 10 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 6 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 8 jaar oud Don Giovanni 250ml