Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Château Bon Baron Acolon

2014

Fles

€20.55

Box (6)

€123.00

  • Land:België
  • Streek:Lustin
  • Jaar:2014
  • Kleur:rood
  • Druif: Acolon

Château Bon Baron, gelegen in Lustin tussen Namur en Dinant, won op de voorbije ‘Concours Mondial du Vin’ een gouden medaille voor haar ACOLON 2006.

Acolon is een cépage van zwarte druiven, origineel uit Hongarije. De wijn rijpte 1 jaar op nieuwe Franse eiken vaten in de kelders van het domein. De wijn is met zijn dieprode kleur, volle kruidige neus en lange afdronk een voorbeeld hoe Belgische wijn zijn potentieel kan bewijzen.

Men kan dit enkel bereiken door rancuneus te werken in de wijngaard met lage rendementen, de juiste bodem -hier kalkrijk -en een perfecte zuidelijke helling met zicht op de Maas.

Verder is er passie en liefde voor de wijn nodig, geduld en een beetje hulp van de weergoden.

De opwarming van de aarde heeft voor ons land één voordeel, … misschien een toekomst als een klein maar fijn wijnland(je).

In de wijn vinden we rood en zwart fruit; frambozen, bramen, bosbessen en pruimen. Door de rijping op hout zijn er tonen van peper, paprika en vanille herkenbaar, de afdronk met edele tannines bewijst de kwaliteit. Een oudering in de kelder maakt de wijn harmonieuzer. 

Gerechtsadvies

wildgerechten

Bijhorende delicatessen

i

Olijfolie IO Black 500 ml

i

Olijfolie IO white 500 ml