Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Cantina Talamonti Trebi

2018

Fles

€8.50

Box (6)

€50.00

Box (11+1)

€93.50

  • Land:Italië
  • Streek:Abruzzo
  • Jaar:2018
  • Kleur:wit
  • Druif: Trebbiano

De Abbruzzen Hier wordt meer dan 4 miljoen liter wijn geproduceerd. De Montepulciano d’Abruzzo is hier de beroemdste. Verwar de naam niet met de Rosso di Montepulciano (streek)  in Toscane. Hier is de montepulciano de belangrijkste druif in rood. In wit  hebben we de Trebbiano . De beste wijngaarden liggen hoog aan de voet van de col di Sasso, de hoogste berg in de Apennijnen. De wijnen van Cantine Talamonti zijn ontstaan vanuit de liefde van 18 ondernemers, niet enkel voor wijn, maar ook voor de Abruzzo streek. Ze hanteren de meest moderne vinificatiemethoden om wijnen te maken zonder afbreuk te doen aan de traditie. De ongelooflijke verscheidenheid van het klimaat en de grondsamenstelling laat de productie toe van expressieve wijnen met een mooie prijs/kwaliteit verhouding.  De wijn wordt verbouwd rondom het stadje Loreto Aprutino, waar de beste wijnen vandaan komen. 

 
.De Trebi heeft een bleke strogele kleur met een lichtgroene tint. De geur kan je vergelijken met een intens boeket van appel en rijpe perzik. 
De smaak gaat naar een verfrissende appel, tonen van perzik eindigend met veel zuren. 

De Trebi past uitstekend als aperitief of bij gerechten met vis en schaaldieren.

Gerechtsadvies

aperitief, schaal-en schelpdieren, mosselen

Bijhorende delicatessen

i

Olijfolie a l' Olivier Wok 250 ml

i

Olijfolie a l' Olivier Pepermunt 250 ml

i

Olijfolie à l'Olivier Basilicum 250 ml