Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Domaine de Parazols ni ange ni démon

2016

Fles

€11.50

Box (6)

€68.00

Box (11+1)

€126.50

  • Land:Frankrijk
  • Streek:Languedoc-Roussillon
  • Jaar:2016
  • Kleur:rood
  • Druif: Cabernet franc, Merlot, Grenache, Syrah, Cinsault
Domaine de Parazols – Minervois – Cabardés – Lanquedoc 
van Jean Marie Bertrou is gelegen bij het dorp Bagnoles, ten noorden van Carcassonne. Het domein beslaat zo’n 45 hectare binnen de herkomstbenamingen Minervois en Cabardès. Het mediterrane karakter van de streek en de invloed van de oceaan zorgen voor een aantal unieke wijnen. Marsanne en viognier staan aan de basis van wit en uiteraard syrah, grenache en merlot voor de rode wijnen. 
 
Deze originele wijn is op basis van 50% cabernet franc en merlot en 50% zuiderse rassen als grenache noir, syrah en cinsault. En een opvoeding van 4 maanden Amerikaans hout.
 
De prachtig karmijnrode kleur is veelbelovend. De geur is uitbundi en na het walsen komen de intense tonen van kersen en gecompoteerde rode bessen naar voren als ook de kruidigheid van de syrah. 
In de mond is de wijn heel soepel en heeft een perfecte balans tussen volume en frisheid, de tannines geven de wijn het nodige karakter en een lange zachte afdronk die doe denken aan vanillestokjes. Vlot, heel vlot.
 

Gerechtsadvies

Passe-Partout, wild, stoofpotjes, kaasschotel, Steak

Bijhorende delicatessen

i

Risotto il Boschetto al Tartufo 250 gram

i

Risotto il Boschetto Asparagi 250 gram