Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Porto Quinto do Noval Old Tawny 20 Jaar 70 cl

Fles

€60.95

Box (6)

€365.00

  • Land:
  • Streek:Douro Valley
  • Jaar:0
  • Kleur:rood
  • Druif:

Quinta do noval ligt in Douro valley in het noorden van Portugal, waar grote porto’s al gemaakt worden sinds 1715.  Noval is uniek tussen de grote portohuizen inzake de  kwaliteit van zijn wijngaarden. Het doel is een mooie, klassieke porto te maken  met een harmonieuze en elegante expressie van de terroir van Quinta do Noval.  

Port is in alle opzichten een bijzondere wijn. De bereidingswijze is absoluut uniek. De gisting van de druiven duurt slechts tot het moment dat er voor de smaak voldoende onvergiste suikers overblijft. Dan voegt men wijnalcohol toe tot een gehalte van 20 graden. De gisting stopt dan abrupt, de jonge Portwijn is geboren. De kwaliteit en de smaak zijn op dat moment bepaald. De verschillende types worden pas daarna samen gesteld.
 
De Tawny Port is genoemd naar de taankleur, die ontstaat doordat de wijn meerdere jaren op vat rijpt, zodat hij iets kan oxideren. Dit is een mengeling (= een blend) van port(o')s van verschillende oogstjaren, maar heeft als voornaamste kenmerk dat hij meerdere jaren in vaten gerijpt heeft, wat zijn typische tawny kleur geeft. 
 
Bij de Aged Tawny staat op de fles het aantal jaren (10, 20, 30, 40 jaar) dat de port in vaten gerijpt heeft, waardoor de typische tawny-kleur ontstaat. Omdat het hier om een mengeling van ports gaat, is de leeftijd die op de fles aangegeven is, de gemiddelde leeftijd van de blend.

Gerechtsadvies