Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Fossacolle Rosso di Montalcino

2015

Fles

€17.95

Box (6)

€106.00

Box (11+1)

€197.45

  • Land:Italië
  • Streek:Toscane
  • Jaar:2015
  • Kleur:rood
  • Druif: Sangiovese

Ten zuiden van Montalcino richting de Maremma bevindt zich het piepklein dorpje Tavernelle. In dit onooglijk plaatsje vonden we het sympathieke domein Fossacolle van Sergio Marchetti. 

Adriano Bambagioni is hier de wijnmaker. Deze heeft als leermeester nog Giacomo Tachis gehad, het genie achter o.a. de Sassicaia wijnen. Amper 4 hectare groot waarvan wat meer dan helft bestemd is voor hun grootste wijn, de Brunello di Montalcino.
Dat small is beautiful mag ook hier blijken. In 2002 bracht Fossacolle zijn eerste Brunello op de markt (jaargang 1997) en zorgde al meteen voor grote scores. Ondertussen kunnen de critici niet meer naast dit domein kijken en nestelt het zich in de regionen van de groten. De troeven hier zijn elegantie geknoopt aan mondvullende kracht, typisch voor het zuidelijk gerichte terroir van Tavernelle. En als je dit nog eens combineert met een wijnmaker die voor perfectie gaat, wel dan krijg je uitzonderlijke wijnen.
 
Rosso di Montalcino DOC 2013 
Een mini-brunello vroeg op dronk, zo kan je deze wijn best omschrijven. Mooi meegenomen is dat hij veel waar voor zijn prijs biedt. 
Druiven: 100 % sangiovese grosso 
Wijnbereiding en rijping 
Handgeplukte oogst komende van de jongste stokken in Montalcino. De fermentatie gebeurt op lage temperaturen voor ongeveer 16 dagen in cementen cuves met temperatuurcontrole. Daarna veroudert de wijn op oude Franse Barriques (2de en 3de passage) gedurende 10 manden en vervolgens nog eens 3 maanden in cementen cuves. 
In het glas 
Een fruitige wijn met aroma’s van fris rood fruit, viooltjes, mooie zuren maar ook de typische licht tertiaire aroma’s.  De structuur is al mooi aanwezig en toont karakter.
Wijn /spijs combinatie 
Deze elegante wijn begeleidt perfect uw pasta’s met fijne vleeswaren en zeker tomaat komt hier tot zijn recht.
 

Gerechtsadvies

Pasta met tomaat, Fijne vleeswaren, salades

Bijhorende delicatessen

i

La favorite Figh; Pesto al Pomodoro 130 gram

i

La favorite Figh; Pesto alla Genovese 130 gram

i

La favorite Figh; Salsa di Rucola 180 gram