Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Goggiano Barbera d'asti DOCG

2018

Fles

€10.50

Box (6)

€62.00

  • Land:Italië
  • Streek:Piëmonte
  • Jaar:2018
  • Kleur:rood
  • Druif: Barbera
Goggiano ligt op een boogscheut van Asti in Piemonte ( noordwesten van Italië). Michelangelo Goggiano heeft samen met zijn neef, Stefano Scassa, de handen in elkaar geslagen. Stefano houdt zich vooral bezig met de vinificatie en heeft zelfs het familiehotel verkocht om zich weer ten volle op zijn passie, wijn, te kunnen gooien.
 
Dit familiebedrijf werd gesticht in 1951. Michelangelo Goggiano introduceerde een nieuwe oenoloog en investeerde in modern vinificatiemateriaal. Hier vinden we loepzuivere wijnen die de topdruiven van Asti, zoals barbera en grignolino, alle eer aandoen. Deze wijn behoort tot de appellatie DOC Barbera d’Asti en is gemaakt uit een monocépage van geselecteerde Barbera d'Asti druiven die zijn geoogst wanneer ze perfect rijp zijn en tot wijn verwerkte het gebruik van de traditionele methode.
 
 
Fermentatie en lagering op kleine vaten voor enkel maanden en dan verder op roestvrij stalen cuves. De barbera is een wijn waar de verse krieken zo uit het glas springen. In de mond de typische zuren van de barberadruif die de wijn zeer verfrissend laten overkomen. Een sappig glas wijn.
 

Gerechtsadvies

Passe-Partout, Fijne vleeswaren, Carpaccio, Pasta met tomaat

Bijhorende delicatessen

i

Aceto Balsamico 6 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 8 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 10 jaar oud Don Giovanni 250ml