bijgerecht mango-venkel-rode ui

06/03/2013

200 gram veldsla

• 1 venkelknol

• 1 rode ui

• 1 mango

• Thaise basilicumblaadjes (met anijssmaak!)

• 2 eetlepels walnoot in stukjes

• 3 eetlepels olijfolie Van bois de gentil, fruité vert intense 50 cl   17.45€/fles

• 1 eetlepel mango-azijn van a l’Olivier,25 cl  7.75€/stuk  

• Zeezout, Himalaya van Jamie Oliver 3.75€/stuk

• Versgemalen zwarte peper Jamie Oliver  3.75€/stuk

 

Schaaf de venkel en ui in flinterdunne plakjes en vermeng met de mango-azijn. Leg de venkel/ui bovenop de veldsla met daaromheen de mango in stukjes en er bovenop de walnoot en de basilicumblaadjes. Sprenkel daarop wat olie, zout en peper.

 

De venkel en ui kunnen ook eerst lichtjes aangestoofd worden, bijgekruid met mango azijn& pezo. Laten afkoelen, net voor het opdienen mango en mango azijn naar believen toevoegen met verse basilicumblaadjes. Deze versie dient eerder bij een hartig gerecht zoals eendeborst, kip, kalkoen, zelfs lamsvlees.

 Lekker met desembrood, Turks brood, gefrituurd Frans stokbrood.

 

smullen maar.

Vragen info@wijnenzo.be;)Bijgerechtje