Site back, drink and relax (& read our blog)

Mister Y Gin 500 ml

Mister Y gin is de creatie van een 19 jarige jongeman, Jules Delaere. Deze gin wordt in samenwerking mets tokerij De moor gemaakt. 
Een artisanale, authentieke verfrissende premium gin maken in een originele fles was zijn opzet. 
 
De smaak gaat terug naar de essentie van de gin met name de jeneverbessen en citrustonen. 
 
Het is een gin met veel aroma's van bloedsinaas, pompelmoes, citroenzeste , lichte florale tinten van lavendel en vlierbloesem en een spicy afdronk door de staartpeper.
 
Ingrediënten: jeneverbessen, lavendel, vlierbloesem, staartpeper
Perfect met fever tree Mediterean of indian tonic 
Garnituur: wat zeste van sinaas of citroen. 
Prijs: 47.50€; 500 ml/fles

08/10/2016 - Gin, Wijnhandel, Brugge, Wijnhandel brugge, Wijnwinkel, Mister y gin, Misterygin, Delicatessen

D'Arenberg Mc Laren Vale

Een van de meest prestigieuze domeinen van Australië met oude wijnstokken aangepant in 1912 in McLaren Vale. 
Een eigenzinnige wijnbouwer Chester Osborn die staat voor lage opbrengsten, hand geplukte druiven, zachte persing, weinig tot geen filtering en een berg kwaliteit.
Exclusieve wijnen, sommige blends maar eenmalig gemaakt, wijnen gevinifieerd per perceel, per hoogteligging, speciaal voor die ene blend. Sommige versterkt, andere een exclusiviteit. 
Absoluut geen massaproductie. 
 

23/04/2016 - Wijnhandel, Wijnhandel Brugge, Wijnwinkel, Wijnenzo, Wijn en zo, Arenberg, Chester Osborn, The stump jump, Groothandel

PPura, de puurste biologische pasta's

Dat de ene pasta de andere niet is dat weten we al langer, Dat er niks boven vers gemaakte
pasta gaat, dat kan ik alleen maar volmondig beamen. Maar niet iedereen heeft de tijd, zin of
het materiaal voor handen om z’n verse pasta te kneden, rollen en snijden.
Een lekker en goed alternatief is dan een zongedroogde artisanale pasta. En ook daar breiden
wij ons gamma uit: Ppura is onze nieuwkomer.
Artisanaal, ambachtelijk en biologisch, gemaakt door twee vrienden Cattaneo en Floccari die
hun moeders recept in gedachten hielden.
Speciaal in de kijker staat de pasta gemaakt van door vuur gedroogde tarwe. Een oude
traditie , die terug gaat tot de 19de eeuw. In het hiel van Italië was het de eeuwenlange
gewoonte om na de oogst de velden met vuur te schroeien om ze zo klaar te zetten voor het
komende seizoen en de volgende oogst. Als geste mochten de pachters het overige graan dat
nog op de velden over bleef houden van hun “gulle” landheren. Dit geroosterde en gerookte
graan gaf uiteraard een heel specifieke smaak aan de pasta. Uitzonderlijk lekker met
paddenstoelen, simpelweg met wat olijfolie en Parmezaanse kaas of met wat gehakt of kip.
Verwondering verzekerd. 

06/10/2016 - Wijnhandel, Wijnhandel Brugge, Brugge, Wijnwinkel, Delicatessen, Pasta, Wijn, Wijn en gerecht

Alkkemist Gin

Een originele gin, de enige gin gedistilleerd van onder andere muskaatdruiven en vers zeewier.  Het pallet is voornamelijk floraal, fruitig met een lichte minerale zoutige toets op het  smaakpallet om het geheel genoeg spanning te geven.

Absoluut een premium  gin , gemaakt uit maar 12 batches in een jaar en geheel in de stijl van de brand , enkel bij volle maan gecreëerd. De basis is een graandistillaat en deze wordt samen met 21 botanicals 4 keer gedistilleerd.  21 botanicals : waaronder zeker de muskaat druiven en het zeewier, maar ook verbena, roosblaadjes, salie, kamille bloemen en uiteraard jeneverbes. Een zachte, smaakvolle gin die veel mogelijkheden biedt naar mixen toe. Je kan als het ware als een heuse alchemist aan het werk.

Perfect met Fever tree indian tonic  59.95€ / fles 700 ml

Klik hier om deze wonderlijke gin aan te kopen.

23/03/2016 - Gin, Alkkemist, Brugge, Wijnwinkel, Wijnhandel, Wijnenzo, Wijn en zo, Wijn& co