San Lorenzo-Marche

06/03/2013

De Verdicchio ‘Vigna di Gino’ is heerlijk bij vissoep en rijke antipasti. De jaargang 2009 kreeg de volgende onderscheidingen: Gambero Rosso 2011: 2 bicchieri 

Daarnaast maakt hij ook nog een sublieme bewaarwijn de Verdicchio Riserva Vigna della Oche. 
De druiven voor deze wijn worden medio oktober met de hand geoogst. Na de zachte persing en fermentatie rijpt de wijn nog 12 maanden op zijn eigen droesem in roestvrijstalen tanks en circa 4 maanden op de fles. Deze wijn heeft enkele jaren bewaarpotentieel. 

De 2007 kreeg de volgende onderscheidingen: Robert Parker: 90+ punten.

De Rosso Piceno ‘Vigna di Gino’ van Fattoria San Lorenzo is mooi robijnrood met paarse reflecties. In de neus rijk en intens met duidelijke florale aroma’s en rijp fruit. Mooi sappig en harmonieus in de mond, vol rijp fruit, met lichte tonen van drop door de lichte houtrijping. 
De druiven worden begin oktober met de hand geoogst. Na de zachte persing en fermentatie rijpt ongeveer 10% van de wijn 9 maanden op Franse eikenhouten vaten. De rest van de wijn rijpt in roestvrijstalen tanks. Na 9 maanden worden beide rijpingen samengevoegd en rijpt de wijn nog eens 3 maanden in roestvrijstalen vaten.

De Rosso Piceno ‘Vigna di Gino’ is heerlijk als terraswijn of op de bank, maar ook uitstekend geschikt als begeleider van mooie pasta’s met rode sauzen.