Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Fattoria San Lorenzo Rosso Piceno Vigna di Gino

2016

Fles

€10.95

Box (6)

€65.00

  • Land:Italië
  • Streek:Marche
  • Jaar:2016
  • Kleur:rood
  • Druif: Montepulciano, Sangiovese
Fattoria san Lorenzo is het mooie wijnbedrijf van Natalino Crognaletti. Zijn vader Gino was jarenlang een van de voortrekkers van de appellatie en alom gewaardeerd. De wijngaarden liggen in het dorpje Montecarotto, dicht bij de Adriatische Zee. 
Natalino kiest bewust voor biodynamische wijnbouw. 
 
Rosso Piceno  is doorgaans een blend van montepulciano en sangiovese met een drogere smaak, vaak van kers of pruim.  Superiore geeft aan dat de wijn uit het kwaliteitsgebied bij Ascoli Piceno komt, waar de droge, warme grond het beste in montepulciano naar boven brengt. 
De Rosso Piceno ‘Vigna di Gino’ van Fattoria San Lorenzo  is mooi robijnrood met paarse reflecties.
In de neus rijk en intens met duidelijke florale aroma’s en rijp rood fruit. Mooi sappig en harmonieus in de mond met lichte tonen van zoethout door de lichte houtrijping. De druiven worden begin oktober met de hand geoogst. Na de zachte persing en fermentatie rijpt ongeveer 10% van de wijn 9 maanden op Franse eikenhouten vaten.
De rest van de wijn rijpt in roestvrijstalen tanks. Na 9 maanden worden beide rijpingen samengevoegd en rijpt de wijn nog eens 3 maanden in roestvrijstalen vaten. De Rosso Piceno ‘Vigna di Gino’ is heerlijk als terraswijn of op de bank, maar ook uitstekend geschikt als begeleider van mooie pasta’s met rode sauzen.
 

Gerechtsadvies

Pasta met tomaat, Passe-Partout

Bijhorende delicatessen

i

Aceto Balsamico 6 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Aceto Balsamico 8 jaar oud Don Giovanni 250ml