Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Château de la Jaubertie cuvée tradition rouge

2020

Fles

€9.95

Box (6)

€56.00

Box (11+1)

€109.45

  • Land:Frankrijk
  • Streek:Bergerac
  • Jaar:2020
  • Kleur:rood
  • Druif: Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Malbec

Château de la Jaubertie is het fameuze wijndomein van de familie Ryman. Deze Britse zakenman Henry Ryman kocht in de jaren tachtig dit château in de Bergerac en geldt sindsdien als één van de allerbeste producenten van de streek.

Zijn zoon Hugh studeerde oenolgie aan de universiteit van Bordeaux, liep stages in zowel binnen- als buitenland en is de fakkel aan het overnemen.
Het kwam de kwaliteit alleen maar ten goede.
Domaine de la Jaubertie doet aan biologische wijnbouw.
 
De oogst gebeurt machinaal, nadien volgt een koude maceratie van een 10-tal dagen. De wijn rijpt gedurende een 10-tal maanden in Franse eikenvaten, maar een gedeelte van de wijn rijpt ook op Amerikaanse eik. Wat ook de aanwezigheid van vanille en rondeur in de wijn verklaart.  
 
60% Merlot, 15% Cabernet sauvignon, 15% Cabernet Franc, 10% Malbec. Voornamelijk aroma's van rijp rood fruit, pruimen en tonen van zoethout en vanille zowel in de mond als neus. Zachte tannines met een middellange evenwichtige afdronk. Perfect bij rood vlees, kaas en als passe partout.
 
 

Gerechtsadvies

rood vlees, kaasschotel, Passe-Partout

Bijhorende delicatessen

i

Olijfolie IO Black 500 ml

i

Olijfolie IO white 500 ml