Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Monferrato La Crus Goggiano

2016

Fles

€10.95

Box (6)

€65.00

Box (11+1)

€120.45

  • Land:Italië
  • Streek:Piëmonte
  • Jaar:2016
  • Kleur:wit
  • Druif:

Goggiano ligt op een boogscheut van Asti in Piemonte ( noordwesten van Italië). Michelangelo Goggiano heeft samen met zijn neef, Stefano Scassa, de handen in elkaar geslagen. Stefano houdt zich vooral bezig met de vinificatie en heeft zelfs het familiehotel verkocht om zich weer ten volle op zijn passie, wijn, te kunnen gooien. Hier vinden we loepzuivere wijnen die de topdruiven van Asti, zoals barbera en grignolino, alle eer aandoen. Deze wijn behoort tot de appellatie DOC Barbera d’Asti en is gemaakt uit een monocépage van geselecteerde chardonnay druiven die zijn geoogst wanneer ze perfect rijp zijn en tot wijn verwerkte het gebruik van de traditionele methode. 

 
 
Het vinificatie proces bevat een korte pelmaceratie. Na de inenting met geselecteerde soorten gist, vindt de alcoholische gisting plaats in kleine eikenhouten vaten met een constante temperatuur van 18 °C. Dankzij deze techniek is het mogelijk om een strogele kleur aan de wijn te geven.
Deze vorm van Barrel fermentation zorgt dan ook voor het typische boeket en de zachte, uitgebalanceerde smaak. 
In tegenstelling tot andere witte wijnen, kun je deze witte wijn vrij goed bewaren op de middellange termijn.
De ideale metgezel als passe partout, wat gebakken vis en wit vlees. 
Deze wijn wordt het  best geserveerd aan een temperatuur van ongeveer 12° C.

Gerechtsadvies

Passe-Partout, Pasta met room, visgerechten, kip

Bijhorende delicatessen

i

Wijnkoopgids