Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Francis Ford Coppola Diamonds Collection Chardonnay

2015

Fles

€17.50

Box (6)

€104.50

Box (11+1)

€192.50

  • Land:California
  • Streek:-
  • Jaar:2015
  • Kleur:wit
  • Druif: Chardonnay
De koele lucht van de Pacific stroomt in de middag de dalen binnen die dwars op de oceaan staan, en diep het land in lopen. Monterey, het schilderachtige kustplaatsje ten zuiden van San Francisco, heeft zo’n mooi koel dal.
 
Het fruit uit dit dal heeft een heerlijk rijp karakter, naast een mooie frisheid. De Chardonnay voor deze Diamond Collection Chardonnay is afkomstig uit dit dal, en hij wordt op het fruit gemaakt, door hem voor een deel te laten gisten op roestvrij staal. Maar een vleugje hout hout geeft hem wel wat extra boost en complexiteit. Dat krijgt hij door de helft van de wijn op vat te laten gisten, waarbij gebruik wordt gemaakt van het  Amerikaans eikenhout.
Een bijzonder smakelijke en tegelijk volle Chardonnay; droog, romig, intens boterachtig en een wat rokerige toets, met fijne zuren, is het sappige resultaat.
 
Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now en the Godfather, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. 
Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurende verschillende generaties.  Bij zijn zoektocht stuitte Francis Coppola op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de Cabernet-Sauvignon perfect gedijt.  Het bedrijf werd jaren later  na uitbereidingen  opgesplitst en omgedoopt. 
Het wijnbedrijf in Napa, dat wijnen produceert van de eigen wijngaarden gaat nu door het leven als Rubicon Estate, de andere wijnen kregen een eigen onderkomen in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery. Daar worden de wijnen sinds de jaargang 2006 gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco met dezelfde hoge kwaliteitseisen. 
 
De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië.
 
Het is een wijn geworden die een perfecte afspiegeling is van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden.
 

Gerechtsadvies

romige visgerechten, Kip, Gegrilde vis, botersauzen

Bijhorende delicatessen

i

Olijfolie a l' Olivier Pepermunt 250 ml

i

Olijfolie à l'Olivier Basilicum 250 ml

i

Wijnkoopgids