Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Château de la Jaubertie cuvée tradition blanc

2020

Fles

€9.95

Box (6)

€58.00

Box (11+1)

€109.45

  • Land:Frankrijk
  • Streek:Bergerac
  • Jaar:2020
  • Kleur:blanc
  • Druif: Sauvignon Blanc, Semillon, Muscadelle
Château de la Jaubertie is het fameuze wijndomein van de familie Ryman. Deze Britse zakenman Henry Ryman kocht in de jaren tachtig dit château in de Bergerac en geldt sindsdien als één van de allerbeste producenten van de streek.
Zijn zoon Hugh studeerde oenolgie aan de universiteit van Bordeaux, liep stages in zowel binnen- als buitenland en werkte als flying winemaker gans de wereld rond. sedert enkel jaren is hij de fakkel aan het overnemen. Het kwam de kwaliteit alleen maar ten goede.
 
Domaine de la Jaubertie doet aan biologische wijnbouw. 
 
Deze wijn wordt machinaal tijdens de nacht geoogst om zoveel mogelijk oxidatie te vermijden. Een maceratie met schilcontact van een 24 uur, wat de complexiteit allen maar ten goede komt. Lange gisting op lage temperatuur, met een korte gisting sur lie.
18 %  rijpt op oude eiken vaten om een extra dimensie aan de wijn te geven.
 
In de neus vinden we een héél florale neus, met veel pitvruchten en tropisch fruit. In de mond is hij mooi droog met rijpe citrustonen en rijpe mango. Mooie versmolten zuren met een frisse middellange afdronk en een fijn bittertje op het eind.
 
Perfect bij fijne visgerechten, een zomerse avond op terras.
 

Gerechtsadvies

aperitief, Fijne visgerechten, schaal-en schelpdieren

Bijhorende delicatessen

i

Geschenkdoos IO white of Black