Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Fattoria San Lorenzo Verdicchio Riserva Campo delle Oche

2011

Fles

€19.95

Box (6)

€119.00

  • Land:Italië
  • Streek:Marche
  • Jaar:2011
  • Kleur:wit
  • Druif: Verdicchio

Deze wijnregio nestelt zich rond de stad Ancona aan de Adriatische zee, net boven de Abruzzo. In de Marche-streek spelen wijnproducenten wel met het idee om internationale druiven te gaan telen, maar men blijft de plaatselijke druivenrassen nog trouw. Verdicchio is de overheersende witte druivensoort. 

Deze typische Marche-druif groeit in twee DOC-zones. De bekendste is de Verdicchio dei Castelli di Jesi.
 
De belangrijkste factor is niet het terroir, maar de stijl van wijnmaken, die hier veel verschillende vormen aanneemt. Verdicchio is te kenmerken als een gecorseerde witte wijn met een droge, nootachtige smaak. 
 
De eenvoudigste versie wordt niet op hout bewaard en moet jong gedronken worden. De meeste producenten maken echter ook speciale wijnen, die bijvoorbeeld houtgerijpt of laat geoogst zijn en in sommige gevallen moeiteloos een decenium of langer kunnen blijven liggen. Deze klasse krijgt smaken van rijpe appel en abrikoos en van verschillen wilde kruiden als tijm, venkel en anijsplant. Tot deze laatste categorie behoort deze wijn.
 
Fattoria san Lorenzo is het mooie wijnbedrijf van Natalino Crognaletti. Zijn vader Gino was jarenlang een van de voortrekkers van de appellatie en alom gewaardeerd. De wijngaarden liggen in het dorpje Montecarotto, dicht bij de Adriatische Zee. Natalino kiest bewust voor biodynamische wijnbouw.
 

Gerechtsadvies

Verfijnde visgerechten, kaasschotel

Bijhorende delicatessen

i

Mestral Truffel olie 250 ml

i

Muscat azijn Mestral 250 ml