Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Whisky Superstition Isle of Jura 43°

Fles

€49.95

Box (1)

€49.95

  • Land:Argentinië
  • Streek:-
  • Jaar:0
  • Kleur:wit
  • Druif:
Whisky of whiskey is een sterkedrank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op houten vaten. De naam komt van het Iers-Gaelische Uisce Beatha of Uisge Beatha (uitspraak iesjkje bjaha) en het Schots-Gaelische Usquebaugh (uskwebà), wat "levenswater" betekent. De schrijfwijze is afhankelijk van de herkomst van de drank. Whiskey uit Ierland en de Verenigde Staten wordt met een e geschreven, whisky uit Schotland en Canada zonder e.
Wanneer er gesproken wordt over een blended whisky houdt dit in dat er een mix wordt gemaakt van verschillende whisky's, de meeste blends bestaan uit deels malt whisky en deels graanwhisky.
Tegenover de Blended Whisky’s staan de Single Malt Whisky’s, die bestaan uit whisky’s afkomstig van één distilleerderij en enkel van gerstemout. 
Deze destillaten zijn vaak wat ‘ruiger’ van smaak, bijvoorbeeld de whisky’s uit het het westen van Schotland kenmerken zich door een zilte, jodium-achtige smaak. Single Malts worden gedistilleerd in koperen potketels. Tijdens het bereiden past men de techniek eesten toe, waarbij de gerst wordt verhit boven een vuur dat vaak ook een deel turf bevat. Deze turf of juist het ontbreken ervan heeft een sterke invloed op de uiteindelijke smaak van de whisky. 
 
De neus van een jonge whisky met rokerige kenmerken van een oudere malt whisky. Zoet en romig (als zoete slagroom).
 
Smaak:
Zoet met tonen van granen en een hint van witte peper en honing. Olierijk.
Finish:
Gemiddelde duur met een hint van honing en kruiden op het einde.

Gerechtsadvies

Digestief