Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Fattoria Magliano Pagliatura Maremma DOC

2014

Fles

€13.95

Box (6)

€83.10

Box (11+1)

€153.45

  • Land:Italië
  • Streek:Toscane
  • Jaar:2014
  • Kleur:wit
  • Druif: Vermentino
Fattoria Magliano ligt aan de Toscaanse kust, ten zuidwesten van Montalcino tussen  Grosseto en Scansano. 
Een van die investeerders daarvan was Agostino Lenci, een rijke schoenenontwerper met een passie voor Toscane en z’n elegante wijnen. Hij kocht Fattoria di Magliano in 1996. Zo’n 97 hectare in hartje Maremma.  In 2003 maakte hij z’n eerste wijnen. 
Al zijn wijngaarden liggen op heuvels  dit op ongeveer een 300 meter boven de zeespiegel. Met een bodemstructuur van overwegend zand en klei en een beslissende rijke ondergrond. Deze bodem, zorgt voor een goeie afwatering en diepe penetratie van de wortelstokken. 
De ligging bij de zee zorgt voor afkoeling en meer lichtreflectie. De hoeveelheid zon en de weinige regen, de koele zeebries; etc. . Dit alles bepaalt mee zijn wijnstijl. Daarbij zetten ze sinds 2011 de biologische wijnbouw op een sokkel. 
 
Wat in 2014 beloont werd met het bio- certificaat.
De wijnen zijn modern en krachtig van stijl. Wij verdelen momenteel 3  wijnen van dit domein. 
 
PAGLIATURA MAREMMA TOSCANE DOC 2014 :  100% Vermentino ,  een heldere, briljante lichtgele wijn , een intens  florale neus met citrus toetsen en een hint van peer.  In de mond vooral witte perzik en peer, verfrissende fijne zuren en een lange afdronk die eindigt met een klein bittertje die je richting pompelmoes doet denken. Perfect bij geitenkaas, schaal- en schelpdieren en  wit vlees .
 

Gerechtsadvies

schaal-en schelpdieren, aperitief

Bijhorende delicatessen

i

Condimento Balsamico 10 jaar oud Don Giovanni 250ml

i

Condimento Balsamico 12 jaar oud Don Giovanni 100ml

i

Condimento Balsamico 15 jaar oud Don Giovanni 100ml